295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
József u. 47.
picture

Mellékszereplő

picture

Winston

picture

Csajok

picture

Hídemberek

picture

Kapás!

picture

Szegecs

picture

József u. 47.

picture

Pasik

Objektív:75-150/3,5Gépváz:Nikon FE-10/FM3AFilm:TMax/Neopan 1600
Érzékenység: 400 Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Az első kép 2003 júniusában készült, a második 2004 áprilisában.
2004.04.04 01:43:34
Talán érdemes lett volna ugyanolyan fényviszonyok mellett késziteni mind a két képet. A jobb oldali cső árnyéka nagyon hiányzik a 2004-es képen. Az ötlet egyébként tetszik, de összességében arra a játékra emlékeztet, amikor két, majdnem egyforma képen meg kell találni és bekarikázni az eltéréseket.
5 pont
Tab
2004.04.04 20:03:07
Nekem nagyon tetszik! Jól kifejezi a dolgok elértéktelenedését, a pusztulást. Az elsőn a gyerekek, mint az elevenség, a másodikon a ráccsal lezárt szemetes bejárat, mint az elmúlás jelképei. A napsütés, a ború is nagyszerű "kontraszt"!! Nemsoká valszeg egy üres telket, kicsit később új, modern kaptárt fotózhatsz majd ott. Gratulálok!
7 pont
2004.04.04 20:03:55
Én itt lakom.
Igaz, nem ebben a házban, de csak 30 méterrel arrébb. :)
2004.04.05 08:09:02
A szandek jo, de nagyon kemeny feny kelett volna a masodikhoz, az hogy ennyire tonusos, laggya teszi a kep hangulatat... Az otlet mindenesetre nagyon jo!
5 pont
2004.04.05 09:47:10
Nagyon kemény kritika! Állatjó.
7 pont
2004.04.05 09:54:47
Ez így van jól, ahogy van. Ez a kép/ek nem technikai kérdesekről szól/nak, hanem a mondanivalóról. Ezt a képet nem kell magyarázni, nem az apró eltérésekre kell figyelni, a fő motívum változik. Egyik élettel teli, mozgó kép, a másiik halott. Egyébként, maga a helyszín is változott. Fontos momentum a politikai plakát oldalt.. választási igéretek?? Az is jó, hogy nem látod, melyik párté.
Hasonlítanám Jan Saudekhez, aki 20 évente fotózott le egy lányt. Nem a háttér vagy a világítás számított, ha kicsit más, ki bánja. A lényeg a lány vagy asszony teste, a fiatal üdeség, a ráncok, a kövérség, az öregség. Ezt a képet egyenértékűnek érzem azzal.
Judit! Minden tiszteletem a tiéd! Mario
7 pont
2004.04.05 10:04:48
Kata, úgy látom te csak pixeleket néztél, a képet nem...
Judit: ez nagyon jó. Azt hittem a kutyás a csúcspont, de nem, ez még jobb. Igaz, az egy vidám kép ez pedig nagyon szomorú. Pl. latszik, hogy a második képen már hiányzik a gázcsőből egy darab, valoszinűleg kikötötték. A kapuból hiánytik 2 léc, valószinűleg a munkásoknak útban volt és kiütötték. Rengeteg et mesél ez a kép, nagyszerű, az ilyeneket szeretem!
7 pont
2004.04.05 10:05:26
Jah, a plakát egyébként MSZP, ott a szegfű a bal sarokban...
2004.04.05 10:06:43
Szuper!!! Igy jo, ahogy van. Es nem akarok politizalni, de nagyon jo kritika!!! Nagyon jo szemed van Jutka, mindig is tudtam! Ne hagyd magad! :))) Meg a vilagitas is jo: az elso kepen napfeny, a masodikon boru... Nagyon halovany megjegyzes mindossze: lehet, hogy EHHEZ a temahoz jobb lett volna a szines? Nem tudom, csak hangosan gondolkoztam...
2004.04.05 10:38:00
Szia Judit! Ez is nagyon überf@...a! De ha bővebben szeretném kifejteni, akkor már az első kép is tetszene, de így együtt nagyon jól visszaadja, hogy milyen házakban élnek emberek (gyerekek) és hogy még ez is egyik pillanatról a másikra elveszik... Alapjában nem szeretem a ff-t különösebben, de egyre több fotód megszeretteti velem. Ami meg a pusztán technikai dolgokat illeti, lehet, hogy lehetne jobban exponálni és jobb fényeket kivárni, de szerintem ezek a képek is azt mutatják, hogy elso"sorban a téma miatt lesz jó a kép. És a kimittud is azt támasztotta alá!
Gratula!
7 pont
2004.04.06 15:46:47
Nehéz értékelni a képet, gondolkodtam is rajta rendesen. Az a helyzet, hogy a mögöttes tartalom annyira erős, hogy emiatt képileg (esztétikailag) szinte másodlagos minden. Ezzel együtt a megvalósításban szerintem még jelentős tartalék van, vagy szimplán abban, ahogy ezt a két képet egymás mellé teszed, vagy abban, hogy a másodikon még dolgozol kicsit. (Illetve, talán a kettő együtt.) Remélem, nem értesz félre, de az kicsit olyan, hogy megint arra jártál, hopp, eszedbe jutott a régi képed és lekattintottad újra. Valahol van abban is valami, hogy a fény-árnyék játéka helyett döglött a világítás, de hát pl. más a nézőpont (vagy nem eléggé), egymás mellett olyan, mintha borzalmasan torzítana az objektív. Megérdemelné ez a képpár, hogy a jobb fele is kicsit igényesebb legyen. Mert nagyon jó (lesz :-D).
2004.04.06 16:10:11
Milán, csak az első gondolatomat írtam le, ami erről a képről az eszembe jutott. A tartalom (ötlet) még mindig tetszik de a forma (megvalósítás) nem. Egyetértek Thomas véleményével és úgy érzem, hogy Judit képes lenne jobban megvalósítani az ötleteit.
2004.04.06 18:13:30
Kösz a hozzászólást mindenkinek! Csak annyit, hogy nem kedvelem a "nyomorturizmust", szeretem a Józsefvárost, ott születtem, laktam is ott, sőt, azt tervezem, hogy fogok még ott lakni. Tamás, nem értem teljesen az észrevételeidet. A látószöget értem, azt sajnálom én is. De fényviszonyok szempontjából inkább az első kép hibás, túl kontrasztos, nagy árnyékok. Az meg, hogy arra jártam, lekattintottam, ez így történt. De persze megpróbáltam úgy kattintani, hogy reprodukáljam az eredeti képet. Nem értem, ez miért baj, hiszen amikor az első képet csináltam, nem sejthettem, hogy később kiürítik a házat. Egyébként nem teljesen véletlenül jártam arra. Örülök neki, hogy a mondanivaló ennyire átjön. Mondtam is neked, hogy az első kép egész jó egyedül is. A másodikat viszont persze, nem tenném ki magában. Szóval, hogy legyen jobb a jobb fele (hehe)? És hogy lehetne másképp egymás mellé tenni őket? A képeket nézegetve nekem úgy tűnik, hogy illegálisan laktak a házban. (Bezárt, bedeszkázott kapu).
2004.04.07 14:35:33
Szerintem az első kép egyáltalán nem túl kontrasztos, mint írtam, jót tesz neki az éles, kemény oldalfény. Mondtad azt is, hogy szerinted szentimentális (ha nem jól idézlek, úgyis kijavítasz :-D), hát tán épp ezért a világításért nem. Nincs azzal semmi baj. A jobb oldalával kapcsolatban kicsit csak félreértettél: arra próbáltam óvatosan célozgatni, hogy érdemes volna még egy kicsit belefeccölni, konkrétan visszamenni (néhányszor...) és csinálni még képeket, ha még áll a ház. (?Mert valahol tán utolsót / Álmodik a nyomor.?) Bajról meg egy szót sem ejtettem, nyilván arról van szó, hogy amikor arra jártál másodízben, nem volt nálad az első kép, hogy ahhoz igazítsd a beállítást, fényeket stb. De legközelebb viheted magaddal! :-) (Így már értesz? Mindig azt hiszem, hogy óvatosan fogalmazok, aztán kiderül, hogy mégse.) Az egymás mellé tétellel meg arra gondoltam, hogy kicsit játszhatnál a kerettel, hézaggal, hogy megadd a módját. Mert mondom, van minek.
2004.04.12 18:08:53
Ehhez nem tudok sok mindent hozzáfűzni, kiváló szociofotó! Gratula!