295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

A Coru?a

picture

-

picture

utolsó pillantás

picture

on the road - panorama

picture

on the road

picture

mélység

picture

kacsa

picture

szoba

picture

kubista krokodil / nyíl

picture

kubista krokodil

picture

csónak

picture

Endrének nem tetszett :(

picture

női nárcisz

picture

kép

picture

zenész

picture

Horvátország 3.

picture

Horvátország 2.

picture

Horvátország 1.

picture

sikátor

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: A Budai Várban készült.
2004.06.19 17:59:40
Az élet lépcsője. A képen látható lépcső az életet szimbolizálja, mely legalsó fokán élt'ünk kezdődik. Ekkor még sokkal nagyobb próbatételt jelent és sokkal nagyobb jelentőséggel bír életpályánk fejlődésének egy-egy állomása, melyet a szerző remekül domborít azzal a motívummal, hogy az alsó lépcsőfokoknak inkább függőleges része látszik, melyek a küzdelem valódi okai, hiszen lépés közben ezen utat kell legyőzzük. Ahová lépünk, a lépcső vízszintes felülete az eredmény, melyet csak a kemény küzdelem után illethetünk lábunkkal és élvezhetjük annak minden szépségét. Nagyon jó kép, hogy a legyűrendő tényleges út sötét, hiszen háttérbe szorul az eredmények jelentősége "fényessége mellett. a lépcsőn felfelé és életünkben előre haladva egyre inkább csak az eredmény fényessége mutatja meg magát és a tényleges út nem kap akkora hangsúlyt. Ez a kép ilyen formán a valódi állapotot tárja szemünk elé, szemben az emberi gyengeség eredményezte érzéssel, mely azt táplálja agyunkba, hogy fiatalként...
2004.06.19 18:14:08
...fiatalként könnyen, észrevétlenül vesszük az akadályokat, felnőttként pedig mindenért keményen szenvednünk kell. A szerző nem rabja e téveszmének és így objektíven a valóságot ábrázolja, ahol egy gyermekre váró próbatétel sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mint az "öregkori totyorgás". Itt meg kell jegyeznem, nagyon ritkán látni érzéseinktől ennyire elszakadt, lényeglátó ábrázolását az emberi életnek. Tovább erősíti művészünk ezen képet a korlát mindenségével, ahol a gyermekkorban csak gyengén, később sokkal erősebben láttatja a külső segítséget, melyet az ember életének lépcsőzése közben igénybe vehet. Gondolok itt arra a segítségre, amit az idősebb emberek elvárnak környezetüktől és a fiataloktól, gyermekektől. Borzongva döbbenhet rá az ember, mennyire gyarló, önző és semmirekellő viselkedést enged burjánzani világunkban. Egy nagyon fontos motívum a lépcső tetején (életünk végén) a sötét bokor, mely a fokok már szinte eltűnő függőleges komponense után határozatlan alakjával egy...
2004.06.19 18:40:00
szinte legyőzhetetlen falat emel az emberi élet elé. Ez maga a halál. A művész láthatóan hisz a halálon túli lét valódiságában, hiszen a bokor véges magasságú és utána dicsőséget, eredményt megtestesítő fényesség árasztja el a képet. A dicsfényben úszó ház pedig egyértelmű utalás egyes templomok falán fellelhető mondatra és annak valós jelentésére, mely így hangzik: "Erős vár a mi Istenünk". Konklúzióként egy érdekes jelenséget foglalhatunk össze, miszerint a szerző egyszerre élesen bírálja emberiségünk általában felszínre sohasem kerülő elkorcsosulását, és mutatja meg ezen életvitel eredményeként emberre - bűne ellenére - váró dicsfényt. Egészen szokatlan és végtelenül bátor dolgot visz végbe nagyszerű alkotónk, hiszen Isten rendszerét meri bírálni, az általa is félt Úrral szegül szembe! Azt hiszem ezen mű első mérföldköve lehet az emberi tisztánlátás kifejlődésének, mely a kiűzetés óta nem bír elfogadható szintre emelkedni! Nagyszerű kép!
Ajánlom Milán figyelmébe! (mobiltelefon...)
2004.06.19 19:19:15
Hááát, nem tudom. Elég semmitmondó a kép, ráadásul még nem is esztétikus. A teteje beégett, oldalt sötét, és még az elrendezés sem az igazi.
2004.06.19 21:34:52
petyi!

Örülök, hogy benned ilyen mély gondolatokat indított el a kép :)))

Judit!

Érdekes, nekem tetszik. Nem az igazi, de valamiért tetszik. Azért is raktam fel, hátha ti segítetek rájönni, hogy hogyan lehetne másképp megcsinálni, úgy, hogy teljesen jó legyen. De úgy látom nektek nem nagyon jön be. Nem baj, ízlések és pofonok. Egyébként petyi bármennyire is irónikusan írt róla, valami hasonló céllal fotóztam, mint amit ő leírt. Igaz nem fogalmazódott meg bennem ilyen alaposan, de ilyesmi motoszkált a fejemben levő zselé mélyén.
2004.06.19 22:41:47
2004.06.20 00:46:56
nanneeeee!!!
2004.06.21 09:38:24
2004.06.21 09:57:08
Fizikus: Petyiben minden kép ilyen mély gondolatotkat ébreszt! :-)

Petyi: deeee... :-) Egyébként arra kiváncsi lennék, h hány féle magyarázatot tudnál adni egy-egy képre????
2004.06.28 08:21:22
Fizikus, megértem, hogy tetszik neked a kép, ilyen látványokba én is bele tudok szeretni, de amit Judit leírt a képről, azt mind meg kéne fogadni ahhoz, valóban jó kép legyen belőle.