295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

-

picture

-

picture

Napocska

picture

Fényfürdő

picture

2 in 1

picture

Egy-ház

picture

Eredetisegv. - Bence javaslata

picture

Eredetisegvizsgalat

picture

Jézus, ez eredeti!

picture

Előtte vagy utána?

picture

A legjobb barátom

picture

Árny

picture

Kedvenc hidam

picture

Tampere

picture

Őszi hangulat

picture

Koszorú

picture

Érdeklődés

picture

Lánc

picture

Vízinövény

Objektív:Canon 24-85mm USMGépváz:Canon EOS 10DFilm:
Érzékenység: 100 Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: Készült szombat délután, Velencén. Vágás, kicsinyítés, unsharp mask (most jöttem rá, hogy ezt nem is tudom, hogy kell használni), és egy parányi színkorrekció.
Sajnos arra jutottam, hogy nem tudok címet adni...
2005.01.11 10:48:42
A színek tetszenek, de valahogy...
2005.01.11 10:51:41
Cimjavaslat: Az ember, aki a beton tartoszerkezetu elektromos tavvezetekkek alatt kocog, a kisforgalmu ut mellett alkonyatkor.
2005.01.11 10:56:27
Milán! Most mindenki hüjjjének néz a szobában, úgy röhögök!!! :-)
2005.01.11 13:23:12
Igen, Milan jol raerzett a mondanivalora...
Karoly
2005.01.11 14:31:18
Kösz a kritikákat! Ezért tényleg érdemes volt megcsinálni ezt a képtárat, hogy senki egy értelmes mondatot ne tudjon kigyögni. És közben meg nem értjük miért nem töltenek fel az emberek képeket...
2005.01.11 15:12:30
Áááá, ne keseredj el, Gábor. Ez is egyfajta kritika. Attól, hogy másnak nem mond, nem jelent ez a kép annyit, mint neked, még nem biztos, hogy rossz ez (vagy bármely másik) kép. Így vagyok a "Furcsa páros" képemmel is. Egy árva hozzászóláson kívül nem kapott se hideget, se meleget. Nem volt elég érdekes. Ennyi. Persze én is jobban örültem volna, ha páran megírják, mi a bajuk vele (Kedves Listatársak! Ne kíméljük egymást, és ne sajnáljuk a betűket a negatív kritikákra se!), de ha nem, hát nem. Attól még nem rossz ez a képtár...
2005.01.11 15:28:58
En azert probaltam finoman csatlakozni Milanhoz, mert szegeny Small mar annyi rosszat kapott tolunk. Szoval akkor nem kimellek: a voros napfenyen kivul nem latok a kepen semmi olyat, ami megfogna a tekintetemet. Most jobban erzed magad? :)))
Ha esetleg az a tabla ott jobb oldalt, es az a sok ronda beton villanyoszlop nem lenne ott, akkor meg csak-csak tudnek a kepnek valami mondanivalot keriteni, de igy sajnos nem. Bocs, de en igy latom!

Karoly
2005.01.11 15:32:31
Ja, meg valami: ez a keped nagyon messze van a Lanc c. kepedtol! Az minden tekintetben jo, es bocs (most vettem csak eszre), hogy akkor nem irtam semmit arra a kepedre!

Karoly
2005.01.11 15:55:42
Félreértés ne essék én csak arra akadtam ki, hogy a kritikának akkor van értelme, ha valamit segít is az alkotónak abban, hogy mit csinált rosszul és mit jól. Olvassátok vissza az első pár ilyen hozzászólást és lám ugyanarra fogtok jutni, mint én. Sokkal jobb, ha kapok egy rendes, megalapozott kritikát, mint egy olyat, hogy érdekes. Ez olyan, mint amikor megkérdezik az embert, hogy tetszik-e egy lány, és mivel a batátnőjének csak nem mondod azt, hogy olyan ronda, hogy a napra lehet nézni, de rá nem, ezért inkább óvatosan azt mondjuk: érdekes (rosszabb esetben különleges)...

A válaszok:
Geri - Ne politizálj!!! - Na látjátok, az ilyen bujtatott pártpropagandától megy fel bennem a pumpa :)))
Koka55 - Ha elveszem a póznákat, a futókat és az autókat, akkor marad egy giccses naplementés képem, ha elveszem az utat, a táblá, a futót és a fákat, akkor marad egy napos asztrofotóm, de ha a napot is elveszem már csak az absztraktba fér bele...
2005.01.11 15:59:03
Na latod! Tudsz Te, ha akarsz! :)))

Karoly
2005.01.11 16:01:19
ToZo: kösz a bíztatást, csak azt nem értem, hogy a 25. indusztrial, és a 25. elhagyott kórház a város szélén kép után - amik egyenként is sokkal több, viszonylag normális kritikát kaptak - gondoltam feltöltök valamit és megint a ráröffentek valamit neki, hadd örüljön stílusú hozzászólásokat kapok. Ez nekem nem elég, akkor inkább más, fotózásra hajlamos ismerősömnek mutatom meg a képeimet, mert tőlük lehet, hogy kapok értelmes kritikát.
2005.01.11 16:09:54
Small! Bar ToZo-t szolitottad meg, fogadatlan prokatorkent beleszolok :)))
En sem szoktam "elgendo" kritikat kapni a kepeimre, amikor feltoltom. A multkor humorkodtam is rajta egy sort, hogy vagy azert, mert olyan rosszak, vagy mert ki tudja?

Karoly
2005.01.11 16:30:22
Na látjátok annyit viszont már megért, hogy megnéztem és kritizáltam ToZo furcsa páros c. képét, valamint megbizonyosodtam, hogy Károly valóban méltánytalanul mellőzött, hasonlóképpen hozzám :)
2005.01.11 16:33:44
Olvasni kell a sorok kozott is, kedves Small! Nem akarok mindig szajbaragos szovegeket irni, ezert neha tomoritek, de ugy erzem ez a mostani nem volt annyira megfejthetetlen.
De akkor most megis leforditom:
En sem tudok neki ertelmes cimet adni, mert semmitmondo a kep. Nincs rajta konkretan semmi nezni vagy gondolkozni valo. Jobbrol tavvezetek, balrol autok, itt egy ember, kozepen nagy kiegett napfolt, voros feny mindenhol. Joval szukebb kivagassal es nagylato helyett tele perspektivaval a kocogo ember es a Nap talan osszehozhato lett volna keppe, de az ilyen velemenyeket meg azert nem szivesen irom, mert ez mar egy masik kep, amit en talaltam ki, es senkire nem akarnam raeroltetni, mindenkinek maganak kell kitalalni mibol mit akar kihozni...
2005.01.11 16:52:52
:) Akkor én is írok a bíztató szavak mellé pár kritikait is. A kép kompozíciója és színvilága jó, az ég szép a fátyolfelhőkkel, a bal alsó sarok az én monitoromon teljesen részlettelen fekete, máshol talán látszana is valami, de így túl sötét. A nézőpont izgalmas, különösen a közeledő autó miatt. :) Ennyit a részletekről. Kérdés azonban, hogy mi a kép témája? Igazából a sok részlet között semmi igazán figyelemre méltót nem látok, sem a futó ember, sem az autók, sem a nap, sem a környezet... És innen vége, sajnos így nem elég érdekes a kép. (és ha jól megfigyeled, az előttem szólok is kb. ugyanezt mondták, csak nagyon tömören, helyenként tréfába csomagolva).
2005.01.11 16:55:36
Milán megelőzött, a :) Small megjegyzésének szólt.
2005.01.11 17:43:20
Milán: Kiégett Nap (túlexpó) - ToZo: alul túl sötét (felül expó) - akkor most melyiket?
Szerintem az ellenfényesnél simán fel lehet áldozni az előtér részleteinek elvesztését a Nap kevésbé beégetéséért, de mindkettőt sajnos még nem tudja a technika...

Milán, ha csak a futó meg a Nap lenne a képen az egy kellemes kis giccsparádé lenne szerintem.

Eddig sokszor elfogadtam azt, hogy jónéhány képem csak nekem jelent valamit, de ennél nem teszem. Azt írjátok:nincs rajta konkretan semmi nezni vagy gondolkozni valo, vagy mi a kép témája, de kérdezem mi a páfrányos kép, vagy a ködös reggeli erdőt ábrázoló kép mondanivalója? Ez természetesen költői kérdés...

Köszi a hozzászólásokat és Milánnak azt, hogy vette a fáradságot és kifejtette korábbi írását.
2005.01.11 17:55:33
Szerintem foto alapvetoen harom fele lehet
1. Lehet olyan, ami csak ugy szep (termeszetfotok tobbsege)
2. Lehet tartalmi mondanivaloja, vagy az onkifejezes resze (riportfoto, klasszikus fotomuveszet)
3. Dokumentacios, vagy alkalmazott fotografia (muszaki, divat, reklam, csaladi)

Persze lehetnek atfedesek, lehetne ujabb kategoriakat csinalni, de most csak arra szeretnem felhivni a figyelmet, hogy az egyes kategoriak kozott kulonbseget kell tenni. Tehat nincs ertelme annak a kerdesnek, hogy mi mondanivaloja van egy pafranynak, hiszen az "csak ugy" szep. Ez a kep itt nyilvanvaloan nem a "szep" kategoriaba tartozik, tehat a neki megfelelo kornyezetben probaltam ertekelni, es ugy talaltam, hogy nem tetszik.
2005.01.11 18:02:35
Small, nem kekeckedni akarok, de próbáld megfogalmazni, vajon miért nem tudtál címet adni a képednek.

Továbbá: A páfrányos szerintem egyértelmű, hogy miről szól, a ködös reggeli erdő pedig akkor jó, ha tényleg csak ködös reggeli erdő. A Te képeden viszont van naplemente, van kocogó ember, vannak autók, stb., sokminden van(!) de egyik sem eléggé hangsúlyos, érdekes, fontos ahhoz, hogy ő legyen a kép témája. Mit akartál megmutatni nekünk ezzel a képpel? Ha ezt tudod, az lehetne a cím, és akkor arra koncentrálhatnánk, azt bírálhatnánk, hogy sikerült-e ezt megmutatni.
2005.01.11 18:56:19
Milán én is ezt mondom: nincs értelme a mi a mondanivalója kérdésnek. ToZo nem kekeckedés, de a képpel úgy voltam, mint egy ízzel, nem tudom megmondani, hogy milyen, mert akkor már hasonlítom valamihez ami, nem pontosan olyan. Na ezt jól megaszontam.

Tényleg kösz a hozzászólásokat és vitát, de nekem akkor is tetszik és ennek ellenkezőjéről nem lehet senkit se meggyőzni.
2005.01.12 08:59:30
Small. ezt irtad:
> Eddig sokszor elfogadtam azt, hogy jónéhány képem csak nekem jelent valamit, de ennél nem teszem.
A legbiztosabb modszer ilyenkor, ha benevezed valami palyazatra. Ott majd kiderul...

Karoly
2005.01.12 11:17:18
Huh, már megint lemaradtam, ráadásul politikus lettem :-)
Gondolom neked a hangulata miatt tetszik. Hogy mi a hangulata? _nekem_ ez: benzingőzös utcán esti edzés, minél még a napot sem látom, mert háttal vagyok neki. OK, a kép színvilága tetszik, de ezenkívül semmi nincs benne (számomra). A két autó és a futó (bár a valóságban nem) egyvonalban vannak, ezért nincs mélysége a képnek. Olyan elemek vannak rajta, amik nem tudom miért kellenek rá? (Jobb oldalon tábla, oszlopok). És tényeg nem tudom miről szól? A futóról? Az autókról? Szóval mi az, ami meg kéne fogjon? Ha csak símán a hangulat, akkor az (nekem) a naplemente kellene legyen, erről viszont elvonja a figyelmemet az említett zavaró tényezők.
A hangulat (amit nyilván Te másként élsz meg) nehéz eset. Pat tett fel egy képet az őszi NEB-ről. Nagy lehúzás lett, pedig szerintem nagyon jó kép. Csak én nem számoltam azzal, h aki nem volt ott, annak a hangulat nem mond semmit, nekem pedig simán azt idézte és nagyon jó buli volt.
2005.01.14 19:11:55
"25. elhagyott kórház a város szélén kép után - amik egyenként is sokkal több, viszonylag normális kritikát kaptak"
Talán mert normálisabb képek, vagy úgy érzik a többiek, hogy van benne valami, ami miatt érdemes hozzászólni. Talán, és szerintem ez a legfontosabb, azért veszik komolyan, mert látják a képen, hogy én is komolyan vettem. Szerintem látszik a képeken, hogy két hónapja minden másnap 4-5 órát ott töltök, elolvastam a kórház történetét, aktualizáltam egy régi alaprajzot, stb, tehát benne élek a témában. Ezt is csak azért írtam, mert Te hoztad elő az én képeimet.
A Te képedről: nekem nem mond semmit. Kusza, zavaros, nem tudom mit akarsz vele mondani. Az érzésed ismerős, és már mások is írták, hogy egy-egy kép, ami saját magunknak sokat jelent, mert ott voltunk, másnak nem jelent semmit.
2005.01.14 19:14:49
A kritikákról: kritikát meg kell tanulni értelmezni. A kritikák nem arra valók, hogy átvedd mások stílusát, hanem, ha okosan értelmezed, súlyozod őket, akkor segít abban, hogy globálisan érthető képeket készíts. Ez nem jelenti azt, hogy bulvársajtósan egyszerű képeket kell csinálnod. Egy, a környezetétől függetlenül is értelmezhető kép nem feltétlenül egyszerű és előre megrágott, hanem az alkotó ad hozzá mindent, aminek segítségével mindenki, aki veszi a féradságot, megrághatja. Az pedig már egyéni ízlés kérdése, hogy mennyit hajlandó rajta rágódni, és utána lenyeli, vagy kiköpi.