295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Metal Mania
picture

Metal Mania

picture

Limesz

picture

Limesz

picture

Farsang!!!

picture

Elmebeteg doktoros - szerintem

picture

Mai ebéd 2.

picture

Mai ebéd 1.

picture

HateSphere

picture

Workshop portre

picture

Tsjuder (Nag)

picture

Tsjuder (Draugluin)

picture

Wykked Wytch

picture

Futurista vízió

picture

Asszimiláció után

picture

Repül ő!

picture

Projekt zombie

picture

Háromkirályok

picture

SzentGellert

picture

SzentGellert

Objektív:Gépváz:Sony DSC-P30Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás: A Shock! magazin keresere ismet egy metal koncerten fotoztam, de azon vettem eszre magam, hogy a zeneszek helyett jobban elvezem a kozonseg fotozasat, es talan a hangulatbol is tobbet adnak vissza ezek a kepek. Ez a "bufe" kornyeken keszult...
ede
2005.03.22 05:51:23
jo ez, kulonosen tetszik a ..CK ..CK a bal oldalon :)
az egyetlen dolog, amibe bele tudok kotni, az a vaku, bar gondolom nincs hatso-redony szinkron a gepen, de igy kicsit mintha hokolne a leanyzo
de lejon a hangulat, lejon, hogy metal es megsem headbangeles (bar a 'bufe' legalabb akkor klisse kene legyen:)
2005.03.22 08:02:08
Hú, ha nem látnám a kéz bemozdulását, azt hinném, Károly kirakati babás sorozatának része. Nem szerencsés a derítő vaku, mert nemcsak műanyaggá teszi a csajt, hanem kettévágja a képet, és elvesz a füstös-rockos hangulatból. A vaku megöli a félhomályos helyek hangulatát.
ede
2005.03.22 08:15:57
erdekes, nekem pont ez tetszik benne, eloterben a (deritett) fekete-feher grufti csaj, mogotte meg a szalon-metal
2005.03.22 08:42:35
Én betegesen rettegek a vakutól, különösen, ha a gépen van. Számomra a derítés akkor jó, ha nem tudatosul bennem a vakuhasználat, tehát legföljebb mondjuk a derített felületet érő környezeti világítással egyenlő erejű. A műterem vagy Márk kórházas fénykezelése megint más: ott tudatos, tervezett világításról van szó, és csodákat lehet így művelni.
2005.03.22 09:00:33
Nem rossz. Tetszik, de nem tudom, hogy (mivel nem ismerem a stilust) a csaj "merevreszeg" tekintete ide illik-e?

Karoly
2005.03.22 09:32:46
Balazs: egy 1000 m3-es terben elhelyezett 2db 15W-os fenyforras fenyenel vaku nelkul semmit nem lehet fotozni, kulonosen nem ilyen Lomo-actiont. Igy is minimalisra csokkentett vakuval dolgoztam, ez viszont muszaj. Termeszetfotonal, portrenal engem is zavar, de bulis kepeknel vagy muteremben szerintem rendben van. Kar hogy nincs a Keptarban sorozat funkcio, mert igazan ugy lenne erdekes, de majd kirakom valahova a tobbit is. Kitalaltam, hogy csak annyi kellene, hogy a kep ket oldalan lenne egy jobbra, balra nyil es lehetne lapozni. Semmi mas valtoztatas nem kellene ezen az oldalon, mindjart meno lenne... :)
2005.03.22 09:34:49
Karoly: mitol lenne merevreszeg, narancslet iszik :-)
Milan: nincs veletlenul olyan keped, amin a szinpad elotti nehany sor headbangelo figurai vannak? szerintem a megvilagitott, elmosodo hajak latvanya adja vissza egy ilyen koncert hangulatat a legjobban...
2005.03.22 09:40:52
Zsolt: latom, de a tekintete megis azt "mondja", hogy az a narancsle erosen "ki van belelve". :)))

Karoly
2005.03.22 09:41:10
Zsolt: van olyan is, de sajnos amit elkepzelsz olyat nagyon nehez csinalni. Ha vakuzol, akkor kimerevedik a kozonseg, es mivel plafonra meg semmire nem lehet villantani a klasszikus "kozel kieg, tavol nem latszik semmi" vakus hatast ered el. Ha nem vakuzol, akkor meg semmi nincs, mert az osszes spot feny a szinpadra van iranyitva, egyebkent meg toksotet van, tehat iszonyat hosszu expo kellene, viszont allvanyt sose vihetsz be. Ha van olyan pillanat amikor megis van feny a kozonsegen (azert elofordul), akkor meg az a gond, hogy aki az elso sorba furakodott, az azert ment oda, hogy jol lassa a szinpadot ezert nem nagyon headbangel, illetve hatulrol annyira nyomjak, hogy nagyon mozdulni se tud. Szoval jo amit mondasz, csak ize... :)
2005.03.22 12:55:19
Jó. Kifejező. Számomra visszaad egy hangulatot. Jó az előteres csaj és a háttér visszonya. Jobboldalt jó a kivágás. Jól eltalált a meglévő és a vakufény aránya, a záridő, épp nem zavaró a bemozdulás. A mélységélesség is épp a határon van, a blendét is eltaláltad.
De:
* Kicsit ferde nekem a kép. Egyrészt a plafon dől jobbra, másrészt a lány emeli nagyon a fejét, harmadrészt úgy nézki, mintha a hasa előbbre lenne, mint a melle.
* A kéz nagyon világos. Ezért nem jó a direkt vakuzás. Nem lehetett volna egy kicsit indirektebben vakuzni? Plafonra, legalább részben.
* A jobb oldalról nem lehetne levágni azt a félembert, meg némi azonosíthatatlan valamit? Számomra ezen a képen négy ember van, a többi zavaró.
2005.03.22 13:03:54
Medve, a technikai eszreveteleidre reagalva leirom, hogyan keszult a kep. Elore beallitottam az elesseget 50 centire, vakut, blendet, zaridot, aztan a hasamhoz szoritott geppel, a tomegben lokdosodve mozogtam az emberek kozott es mikor valami erdekesnek tuno dolog besetalt az altalam elkepzelt keresoben az elessegsikba, akkor exponaltam egyet. Ha "latvanyosan" nekiallsz fotozni, akkor eszrevesznek es nem ilyen kepek lesznek, raadasul nem is lehet megallni, mert nagy nyomakodas van es felloknek... :)
Egyebkent tenyleg ferde! :)
2005.03.22 13:14:39
Milannak igaza van! Marmint az ilyen helyen valo fotozas technikajat illetoen.
Ezert hasznaltak az otvenes evekig a fotoriporterek 6x9-es, estenkent meg nagyobb gepeket. "Akarhogy" exponaltak, a kep valamelyik "sarkaban" maradt annyi hasznos informacio, hogy a laboros kinagyithatta a masnapi ujsagba. Ennek a mai megfeleloje, amikor a fotoriporter a digit exponalogombjat nyomja, mint suket a csengot, aztan majd lesz egy jo kep a tobb szazbol. :)))

Karoly
2005.03.22 13:38:48
Milán jobboldalt felül van egy előző-következő páros, ami ezt lenne hivatott kezelni. Az csak az adott mappán belül barangol, de ha gondoljátok a kép mellé is teszek egy nyilat.
2005.03.22 13:43:08
Ahhhaaa! Akkor ha kulon mappaba rakom a sorozatot, akkor lehet lepkedni? Tokjo! Csak az meg a baj, hogy ha felteszek 15-20 kepet, azzal floodolom a listat, tehat valahogy ugy kellene, hogy a sorozatnak csak az elso kepe latszik, de van valami jol lathato jelzes, hogy sorozat, es mondjuk csak ilyenkor jelenne meg a kep mellett jobbra balra. (Megmondom oszinten meg sose lattam ezt az elozo, kovetkezo linket, pedig nezem eleget a Keptarat... :)
2005.03.22 15:36:56
Az ötlet elfogadhatónak tűnik. De továbbra is oda kell figyelni, hogy sorozat esetén fordított időrendben töltsük fel a képeket. Ilyenkor mindig az utoljára feltöltött kép jelenne csak meg a listában, meg valami jelzés hogy sorozatról van szó, a többi kép meg csak akkor ha elkezdünk lépegetni a képek között. De akkor bele kell törődni, hogy mindig csak a sorozat első eleme látható az időrendi listában. Illetve hozzászólni továbbra is az egyedi képekhez lehet nem pedig a sorozathoz.
2005.03.22 16:04:00
Az szerintem nem baj ha nem lehet kulon-kulon hozzaszolni, illetve ha csak 1 kep jelenik meg az idorendi listaban, csak legyen mindenhol jol lathatoan feltuntetve, hogy sorozat...
2005.03.23 07:24:45
Gépnarancslé... :-)
2005.03.23 12:01:24
Naszal megnéztem minden képet (listára írtad), nagyon tetszenek! Buli hangulatuk kifogástalan, persze mindenhol bele lehet kötni mindenbe, de jók! Az énekesről csináltál egy piszok jó képet, ahol fellép a dobogóra pont és torkaszakadtából köhög, vagy énekel az ég felé:-) Jó lenne papíron is végigcsemizni őket...