295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
Villa deste
picture

Villa deste szökőkútjai

picture

Villa deste szökőkútjai

picture

Villa Deste szökőkútjai

picture

Villa deste szökőkútja

picture

Villa deste

picture

Villa deste

picture

Villa deste

picture

Villa deste

picture

Trevi kút

picture

Kék barlang

picture

picture

Magyányos lesiklás

picture

Csákányon

picture

Lomnici csúcs polárszűrőben

picture

Csorba tó

picture

Tátrai harangvirág

picture

Magas Tátra

picture

Mengusovska Dolina

picture

Napernyő

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
Sorozat a Tivoliban lévő Villa d'este szökőkútjairól.
2005.09.06 17:47:56
Kár a háttérért, ha volt állványod, akkor csinálhattál volna egy alexpósat is, aztán azt be háttérnek.
2005.09.06 18:00:26
Állványom sajnos nem volt. Eredetileg nagyon brutális fénykülönbségek voltak. Reala-val és Astiaval fényképeztem. A filmen azért sokkal több részlet látszik a fényekben és árnyékokban, mint ezeken a tömegszkennelményeken.
Milyen háttérre gondolsz? A felhőtlen-színtelen égre?
2005.09.07 08:48:29
Hát én úgy vagyok vele, ha ilyen az idő, akkor megpróbálom az eget kikerülni, és inkább részleteket fotózok. Aztán pár órával később, amikor már kezd esteledni szépen mehetnek az ilyen képek is. Ha jobban megnézed ezen a képen túl sok minden van: hajó, három szobor, sövény, stb. Ha pl. a hajót próbáltad volna szemből lefotózni, ahogy kifolyik az oldalán a víz, bár más képet kaptál volna, de ugyanerről a szökőkütról készült volna és lehet, hogy jobb lenne az eredmény.
Egyébként honna vetted a szökőkút körút ötletét, csak nem a Római vakáció c. filmből?
2005.09.07 20:07:53
Sajnos estig nem maradtunk itt, ezért innen csak nappali képeim vannak. (Utólag már bánom. Este lett volna egy Vivaldi hangverseny a szökőkutak között.)
A részletekre vonatkozó megjegyzéseddel egyetértek, én is ilyeneket szoktam mondani. De megcsinálni nehéz. Van még képem erről a szökőkútról, de egyik sem tudja igazán visszaadni az élményt.
Nem szökőkút körút volt. A két hétből csak fél nap. Csak épp Rómában nagyon tetszettek a kutak és a "Róma kútjai" után eszünkbe jutott, hogy van "Villa d'este szökőkútjai" is. A mindentudó feleségem tudta, hogy ez Tivoliban van, hát akkor már kimegyünk. És meglepően nagy élmény volt, minden Rómát látogatónak ajánlom, menjen ki, nézze meg. (Ha nywerek a lottón, akkor finanszírozok egy Villa d'este szökőkútjai KMT-t.)
2005.09.08 08:30:53
Akkor diktálom a számokat... :) (medve, nem tudtad, hogy a lottó azon emberekre kivetett extra adó, akik nem ismerik a matematikát?)

A képen tetszik a kislány piros-fehér szines foltja a kép baloldalán, nagyon feldobja, játékossá, érdekessé teszi. Az égért tényleg kár, dehát nekünk már csak ez jut, mindenből egy villanásnyi, aztán ha jók a fények szerencsénk van, ha meg nem, akkor van mire fogni, hogy miért nem sikerült a kép. ;-)