295  regisztrált felhasználó
6753  feltöltött kép
59158  megírt kritika
Fõoldal Képek felhasználó szerint Képek idõrendben Üdvözlünk az oldalon kedves  Vendég !
Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés
Témakör:
Kifejezés:
Fórum
Grrrr! :( :( :(

Károly
koka55
picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

Tulipán

picture

-

picture

Műcsarnok

picture

Kirándulás

picture

Szalagavató

picture

-

picture

Szalagavató

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

picture

-

Objektív:Gépváz:Film:
Érzékenység: Expozíciós idõ:Rekesz:
Leírás:
2006.04.21 09:12:08
Végre egy haláltuti kép. Erről nincs is mit beszélni. Viszont a monitorom szar vagy a szken, de olyan fura a gyerek ruhája, olyan beégettes vagy mi. Meg a karja. Amúgy ez a fa, a levelek, a fura tartás, minden, marha jó és nem egyértelműen értelmezhető. És milyen jó szerkesztés. Semmi iskolásság. Tök jó a bazi nagy fa középen, meg minden, nagyon természetes, finom az egész. Dönörű.
2006.04.21 09:16:45
Hmmm, azért kár, hogy beégett vagy mi.
2006.04.21 09:51:51
Igazad van Gyuri, jo kis kep! A beegessel is igazad van, de az akar szken is lehet.

A bal oldalon fent azt a vizszintes fenyfoltot meg csocsalgatom, nem tudom, vajon jo-e (ellensulynak), vagy nelkule jobban lehetne-e elni?

Karoly
2006.04.21 10:09:35
Ránéztem kicsiben, tudtam, hogy Timi. Tetszik.
2006.04.21 10:36:33
Idorol-idore egy-egy Timi kep helyrerakja a sok iskolas probalkozast itten. Ez is most nagyon kivanatos volt mar.
2006.04.21 11:06:06
Ez azért egy elég érdekes megjegyzés. Hadd személyeskedjek és Off-oljak: nekem nem túl szimpatikus. Szerintem senki sem rak helyre senkit semmilyen képpel. Vannak jobb képek, rosszabbak, tehetséges fotósok, kevésbé tehetségesek, de ez nem kiszorítósdi és helyrerakósdi, nem hatalmi igyekezet, hanem egyfajta demokrácia, egymás mellett élés. A megjegyzésnek pl. tényszerűen sincs igaza: Timi is elkövet szép számmal iskolás próbálkozásokat és más pedig mestermunkát. Én szeretem a jó képeket, és örülök ennek is, de hogy ez "kívánatos" lenne a helyrerakás miatt..., hát ezt nem hiszem. Nekem ez a megjegyzés olyan vezérkultusz-szerű izé, hogy van valaki, aki tuti és az jó és fejet hajtunk hihi előtte és mamlaszt szórunk a fejünkre. Nademindegy, biztos túlinterpretálok és félreértek egy ártatlan megjegyzést. Ha ez így van, elnézést, és egyébként is, nem akarok senkit megbántani, csak magamban dünnyögök voltaképp, mert eléggé szabadság-és egyenlőség-mániás vagyok. Bocs.
2006.04.21 11:11:54
Igazad van, Gyuri, en is igy gondolom, csak en kivartam, nem akartam elso lenni.
Tudod, Te menj be a kocsmaba elore, Te kapd az elso pofoncot! :)))

Karoly
2006.04.21 11:41:14
Igen, ez nekem is szívügyem, az egymás mellett élés egyenrangú partnri viszonyokban.
2006.04.21 12:01:58
Ha már az iskolás próbálkozásnál tartunk, én a Timitől szívesen tanulok. Legfőképpen lazaságot és bátorságot. Nagyvonalúságot a kompozíció, a téma és a koncepció (tartalom) dialektikájában. Az öncélúság elvetését. Az érzékenységet az emberek és a tárgyak megidézésében. Az egyszerűség és nem a görcsös akarás az ő ethosza. Azt én sem mondanám, hogy minden képe tetszik. Én a nyomasztóbbak szeretem. Ez pl. nekem túl bukolikus. Csend, elgondolkozó kisfiú, fatörzs, levélárnyékok tánca. Szép-szép, de nem súlyos a kép. De Timinél, mégsem úgy értve ezt, hogy "könnyűnek találtatott". Alázat! Ezt látom Timinél, és ez még a kevésbé sikerült képein is átüt.
2006.04.21 12:12:46
Nekem a tetejebol vagy tobb vagy kevesebb kene a kis leveldarabka miatt, raadasul negyzetben is el tudnam kepzelni. Nem mintha számítana, mert igy is tok jo.
Én az iskolásokból is meg a nagy formátumú vezérekből is vágok. Hát nem azert van a képtár hogy vágjunk?
2006.04.21 12:31:30
Nem kell ebből vágni, akkor túl szájbarágós lesz. így jó levegősen. A szájbarágást úgy értem, hogy: öreg fatörzs zsenge ága= gyermek (a jővő, előtte az élet), "Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága" Radnóti M. Tehát, akkor a mondanivaló a szűk képkivágattal didaktikus lesz az meg nem tesz jót a képnek.
2006.04.21 12:47:16
Zsolt! Nem haragvásből, de a te próbálkozásaid némelyike is erősen iskolás ízű. Egy-két tetszetős az van, bár a képeid sohasem tetszetősek. A sikerültebbeknél sem a minőség (itt most nem teljesen fotótechnikai értelemben értem, mert arra biztosan szarsz), hanem a koncept az ami benned erős.
2006.04.21 12:58:42
Nekem - másképp látok? - van apró gondom. Nem tudom elfogadni a gyerkőc ilyen lábvágását, ráadásul a fa gyökérfői még több izgalmat adnának, mint a fent elvágott és zavaró levél. Szóval ennél nem érzem úgy, hogy nam szabad hozzányúlni, mint a legtöbb képednél.
2006.04.21 13:24:50
Timi egyes képeit imádom, de nekem ez itt egy 1966-os kép, "Látod, amikor én kicsi voltam..." szűlői mondat. Ott van az FF film digitálisan utánozhatatlan tónusvilága, egy kicsit elrontott fényméréssel, mert hát a Zenitben nem működött a fénymérő.
2006.04.21 14:03:51
csgy, megvallom őszintén, sokkal jobban szórakozom mostanában a hozzászólásaidon meg a linkjeiden, mint magán a képtáron. Ne nagyon keresd a hibát ezen a képen, pont olyan rondán van túlexponálva mint kedvenc kubista-amerikai F-fel keződő zsenid összes munkái. (Sajnos Tomee törölte a linkeket)
És ha már nem bírtam ki hozzászólás nélkül: hemperegtem a röhögéstől, amikor a Lánchíd mellé belinkelted a három kő-tenger kombinációt - nem tudom, hogy von Schwarzschild vagy von Kunstetter munkája-e, Tomee törölte a képet a linkkel együtt - majd megjegyezted, hogy szó sincs túlesztétizálásról.
És ha már nem bírtam ki hozzászólás nélkül: szerintem ez a kép iszonyatos nagy nudli és a kicsi alapján két olyan tag stílusa ugrott be, akit nem szeretnék megnevezni, de a lényeg, hogy mindketten különbözőek Timitől.
Üssetek, de kibírom, hogy ne fűzzem hozzá a maradék öt dolgot, ami eszembe jutott. :)
2006.04.21 14:09:06
Ja, de. Még valami. Mi az, hogy "a film digitálisan utánozhatatlan tónusvilága"?? Ha-ha-ha! És pont a korcsolyás-tanyás-befagyott-balatonos képed jutott eszembe megint Tomee, amihez foghatót eddig sem tónusok, sem formák, se textúrák, sem egyéb tekintetben nem láttam még.
A szórakoztató az benne, hogy csak egy-két vélemény/hozzászólás érkezett rá... mondjam, hogy szerintem miért??
2006.04.21 14:16:52
Talaj, miért érkezett pont annyi hozzászólás a korcsolyás-tanyás képhez?
Amúgy engem sem lepne meg ha ez a kép digitális lenne. A többit sajnos nem értem.
2006.04.21 14:23:13
Félreértettél. Tuti biztos vagyok benne, hogy ez filmre készült. És azt mondom, hogy nincs különbség a film és a digit (ff!!)tónusvilága között. Ráadásul mindegyiket egyformán el lehet cseszni.

A kevés hozzászóláson tessék még gondolkozni. A többit sajnos csak az értheti, aki áttanulmányozta az érintett és azóta letörölt képeket-hozzászólásokat.
2006.04.21 14:32:45
Hihi, talajmente, gratulálok ezekszerint magamnak és Hakan Germanssohn von Helsingör: Nikka aul schlödigerssohn du bis Nihil: ein biograffson vor Meister CsGy c. művének. Érdekes és mély meglátás, hogy Friedlander túl van exponálva, majd megírom neki, hiszen atyai jóbarátom, és biztosan fejéhez szorítja majd az exponálózsinórt és éhgyomorra lenyel mellé egy tüskés pikót megfejelve egy tarajos süllel és egy fél borzzal: szóval biztosan maga ellen emeli enkezét, hogy így leleplezted. Arról nem is beszélve, hogy Victor és Erna Hasselblad elkezdenek forogni a sírjukban, mint részeg dinamók, ha megtudják, hogy ennek az érdemtelen embernek jutott az Awardjuk. Idemásolom neked ama linket is, te délceg atyafi:klikk
Megjegyzem, a túlesztétizálós szöveg nem abban a kontextusban és nem úgy hangzott el. De amúgy ezekről a cuccokról, azaz a minimálról sem gondolom, hogy túl lenne e.
2006.04.21 14:40:05
Az meg egy elég erős véleménykülönbség, hogy szerinted az a vacak balatonos izé valami, ez meg nudli. Ha esetleg érvelni tudnál emellett, mert én nem látok nagyon combos érveket, bár halványan sejtem a te elég sajátos képnézési/értékelési és képkészítési szempontjaidat, amelyekkel, őszintén szólva, miként az ember, kit felfaltak a disznói egy kies, ám kacagtató tavaszi reggelen: szóval mely szempontokkal nehezen értek egyet és alig osztok belőlük egyet is vagy ellenkezőleg.
Hihi, a kevés hozzászólás a balatoni izénél ezek szerint azt jelenti, hogy ezzel szemben viszont neked megingathatatlan és hatalmas véleményed vagyon envéleményedről/ítéletedről/ízlésedről, ami egyenes arányban jelenti azt, hogy ha a nagy többség nem osztja, mint ama elcseszett és semmitmondó képnél, akkor eme tagság a ló nemiszervére sem méltó szőrszálnak vagy egy elefánt seggére pattanásnak vagy zakónak egy hulla bal fülére. Ennyit Timi képéről dióhéjban.
2006.04.21 14:44:11
Nagyon hálás vagyok, hogy megmentetted a linkeket az utókor számára. A kövek-tenger kombinációt el is mentettem, továbbra is eszeveszettül tetszik a cucc, habár még mindig nem értem, hogy jön a dolog a Lánchídhoz amit - nézzünk magunkba - mindannyian megcsináltunk és mindegyik kép ölég szar lett.
Friedlander alkalmasint felakaszthatja magát az első bokorra, ha egyszer nem tud rendesen exponálni. Jelzem, elég fura étvágya van az ürgének. Ha ennyire atyafiak vagytok, figyelmeztethetnéd hogy ügyeljen a koleszterinszintjére.
2006.04.21 14:46:38
Ja, túlesztétizálós-cucc, aztat milán mondta Tomee íveskanyarosfás téli képénél, amire válaszoltam, hogy nem túlesz, mer a valóság és a "valóság". Ennyit a kontextusról. Muszáj vagyok borogatni a felyem, mert folyton kifojik a szememből a kamillatea és apró borzlányok üzekednek a szemfenekemen karöltve egy bronz kandeláberrel, ami nikkelből van.
2006.04.21 14:50:57
talaj: kontextus!!!! Olvass utána alkalmasint, hogyan került elő a köves fickó és miről beszélgettünk Tomee-val. Ja, most nézem, Tomee szépen törölget itt a háttérben, hát sajna. Mindenesetre én emlékszem, de semmi kedvem itten felállványozni az egész szövegkörnyezetet. Pontosság, elvtársak, ez a proletárok fegyvere!!! És a kontextus persze!!!
2006.04.21 14:58:39
Ami a képnézegetési elveket illeti, hadd szolgáljak egy példával. A minap valaki egy levélben arra szólított fel, hogy
szavazzunk a Fideszre. Idézet a levélből: "a nemzetmegsemmisülés luciferi démonjainak érchangon lelketekbe súrolódó sötét szárnycsapásainak vizióival küzködtök. Mert nem tudhatjuk, hogy mi fog történni hazánkkal, habár hagymázas rémálmainkban megjelennek azok a képek, amelyeket nem akarunk, hogy valósággá váljanak, bár ugyanakkor tiszta a képlet, hogy ha "az" lesz, amit nem akarunk, hogy megtörténjen, akkor az általuk kijelölt egyetlen célt, ami nem más, mint a magyarság fizikai megsemmisítése, végre fogják hajtani. Ez nem kérdés! És ezt Ti is tudjátok!"
2006.04.21 14:58:57
Mondjuk borzok nincsenek benne, de a stílus ismerősen ömlengős. Lényeg azonban, hogy hosszas levelezésbe bocsátkoztam a fazonnal, akiről kiderült, hogy nem ismeri a kormány munkáját, nem látta a vitákat, nem olvas újságot, fogalma sincs a különböző programokról, valamint azzal sincs tisztában, hogy már nem OV a Fidesz jelöltje. Mégis el fog menni szavazni, mint ahogy sok ezer hasonlóan felkészült alak is. Döntse el mindenki magának: hit, avagy meggyőződés alapján választják meg az emberek a képviselőiket?
2006.04.21 14:59:29
A képtárban te képviseled a meggyőződést és én a nemzetmegsemmisülés luciferi démonjaival küszködő hitet. Te dobálózol Furthwranglerrel, én vagyok a plebs. És bár a hozzászólásaimban kevesebb a borz - ami pedig nyomós érv - épp ugyanannyi szavazati jogom van, mint neked. Valamint, éppoly harsányan és szívből röhögök von Grünspannon, mint te a Balatonon. Mér' gondolod, hogy magyaráznom kellene a Balatont, amíg te egyszerűen azt mondod valamire: ez nudli? Lószart, apukám. Öt kitörölhetetlen nudli ennek a képnek és nagy-nagy aranynudli a Balatonnak. Balaton rulez! Akinek nem tetszik, száradjon el von Helsingör sokkötetesének lapjai között...
2006.04.21 15:02:32
A kontextusokat és a proletárokat természetesen elő kellene ásni a mélyből és természetesen hamut hintek a fejemre és megkövetlek, ha felszínes voltam. Egy biztos: a kövek-tenger dolog a Lánchíd alatt voltak és ha a kapcsolat az a kettő között, amit hiszek róla, akkor nyugodtan javasolhatod, hogy zárjuk be a képtárat. Hiszen semmi értelme fotózással szarakodnunk, ha a $835/print kép az etalon és nem pedig a csúcs.
Borz?
2006.04.21 15:04:42
Gratulálok a példádhoz talaj, megvilágosodtam, már mindent értek, találva érzem magam és lesúlytva, mint Zrínyi a kandisznó által, de jaj, ismét elszóltam magam a szóképek csúszós mezelyén és aurájában. Amúgy aszittem viccelsz a szöveggel, nem hiszem el, hogy ennyire barmok is vannak, bár a szóképek totális kakofóniája mármár szép hihi. Jézuska. És ezzel te hosszas levelezésbe..., nem semmi. Biztos, egyfajta terapikus célzattal, nem?!
2006.04.21 15:12:13
Izé talaj, mi van veled, nehogymár komolyan vedd?! Mi ez a hüje szöveg a plebsFurtwänglerről? Bakfitty. És én nem gondolok semmit és nem is kötelezlek semmire, és pláne nem érdekel a szavazati jogod, nemhogy elvenném vagy mi, érdekeltek volna az érveid, a véleményed részletesebben kifejtve a két képről, ennyi. A pontosság kedvéért ismét: a balatonnál egyszer sem írtam le, hogy nudli, öt teljes mondatot írtam le nagyjából a képről, amelyek között kérdés is volt, amelyre nem érkezett válasz, pedig érdekelt volna. A képről te egyetlen, dícséretnek vehető, ám nem kifejtő mondatot írtál, meg a pontszám. Most meg a fentieket. Nekem ez homály. Érdekelt volna, mi áll a homály mögött. Felőlem akár Furtwängler vagy a plebs vagy apám az ásóval.
2006.04.21 15:15:37
Jaj, mennyi hozzaszolas.
Gyuri: minden hozzaszolasomban van valamilyen merteku tulzas, nyilvan abban is volt, amire reagaltal. Ettol fuggetlenul az egyenre juto jo/rossz kepek aranyat tekintve (szubjektive, persze) Timi magasan ver itt mindenkit a keptarban. Sajnos sok regebbi kepe mar le lett torolve innen. Es ne tessek most arra gondolni, hogy ha valakinek csak 1 kepe van, de az nagyon jo, akkor 100%-os...
Bio: igen, igazad van, iskolas probalkozasokrol van szo. Nem veletlen, hiszen iskolas voltam akkoriban, fel even keresztul, egeszen tavaly oszig, amikor is letettem a gepet. Es igen, a koncept az erosebb nalam, anelkul nem tudok nekiallni fotozni. A fel ev pedig keves volt ahhoz, hogy fototechnikailag szamottevoen tudjak fejlodni.
Az pedig mar sokszor elhangzott itt, hogy nem kell osszekeverni a fotozasra valo kepesseget a kritizalasra valoval; ez egyenenkent valtozo es altalaban fuggetlen.
Es hogy vegul egy masik, orokervenyu klasszikust idezzek: "Ennyit Timi keperol diohejban.
2006.04.21 15:21:28
zsolt: oké, értelek, erre gondoltam énis, túlfogalmaztál. Ezt szoktam énis vadul. De mindegy. Amúgy nagyjából egyetértek. Én is azt szeretem, tisztelem, aki vérre menően fotóz, azaz a fotó minden és van stílusa, van út, amelyen halad, és van egyenletes színvonala, nem csak kiugró képei. Tök rendben van.
2006.04.21 15:27:16
Gyuri: "van egyenletes színvonala, nem csak kiugró képei"
Ertem en, de hat akkor mi celbol van a _mi_ keptarunk? Akkor az a ket ember (nem tom hany, csak pelda volt), akinek van itt a keptarban stilusa, az rogton mehet a Nemzeti Galeriaba/Mai Manoba/stb., mi tobbiek meg mehetunk a manoba...? :)))
Az en felfogasom szerint _ez_ a keptar arrol szol, hogy egymes kepeit kivesezzuk, es a kep keszitoje (sot a tobbiek is) ezaltal tanul(nak), nota bene, fejlodik a keszito.
De lehet, hogy rosszul olvastam el az uzleti szabalyzatot? :)))

Karoly
2006.04.21 15:40:02
Jaj, Károly, ne revolverezzél mán, te kedves ember!!! Nem erről beszéltem. A Képtár úgy jó, ahogy van és mindenki egyenlő és mindenkinek kijár a borz, a nudli vagy a hozsanna. De nyilván mindenkinek van mércéje, példája, nekem, én azt szeretem, ahhoz mérek mindenkit, hogy a fotó mindenekelőtt, mégha tudom, hogy mindenki más miatt fotóz. Azért szerintem az a jó, az jó cél, nem, hogy aki szeret fotózni, az minél jobban tegye azt, egyenletesen stb., hiszen azért igyekszünk tanulni ugye egymástól, hogy ugyanazokat a hibákat ne kövessük el?! A másik meg, hogy szerintem a lényeg, hogy jól érezzük magunkat és kész. Ki így, ki úgy. Sokszínűség van, meg különböző színvonalak, ez azért tény, és ez jó, ez nem baj szerintem.
2006.04.21 15:41:35
Nem Balaton, Fertő tó.
2006.04.21 15:50:12
Gyuri: Megnyugtattal.
De nem is revolvereztem, hanem kerdeztem! Utoljara 32 eve volt pisztoly a kezemben. :)))

Karoly
2006.04.21 15:52:17
Károly: nem is igaz! Szívembe döfted délceg revolvered avagy a slukkert! Most pediglen aláhanyatlok a pusztulás párnájára.
2006.04.21 16:44:14
Ja, ha slukker, az mas! Az johet!

Karoly
2006.04.21 18:30:25
Én kis buta biztosan megint nem értek valamit, de ez nekem nem sokat mond, semmi extra. Családi albumba se, meg sehova...
2006.04.21 18:34:41
Ja még annyi: csgy-vel sokszor egyet lehet érteni, mert frankón elmagyarázza a dolgokat. De az első hozzászólása nevetséges. Ennyi erővel bármelyik képet ki tudok elemezni, hogy milyen überfasza, vagy hogy milyen gagyi. "semmi iskolásság" :-D
Na jöhet az alázás, már úgy várja a mazohista lelkem:-)
2006.04.21 19:52:42
Minek nevezzelek? Portrenak nehezen mondhatnam. Tajkepnek se. Esztetikus, disz? Nem igazan... Riport? Onkifejezes, muveszi ambicio? Nem, nem, nem. Csaladi emlekkep? Esetleg. Ami kemenyseg altalaban jol mutat Timi kepein, az itt valahogy inkabb hiba. Megaztan a kontextus. Itt ez a fa, meg a termeszet, OK. Meg itt ez a gyerek ebben a varosi ruhaban, aki nem tud mit kezdeni a faval. Idegen neki. Arra tudok csak gondolni, hogy varosi emberek kimennek gyereket setaltatni a termeszetbe es errol foto keszul. Akkor megiscsak csaladi emlekkep? Akkor miert nem szines, hogy a nagymama is szeresse??
2006.04.21 21:02:35
Nekem (mint amatőrnek a sok Fotós között) nagyon tetszik a kép. Nem vittetek még kisgyereket a természetbe? Ha megnézitek a gyerek pillantását, rögtön látszik rajta a természet apró csodáinak megismerésének öröme. Hogy túl kontrasztos? Kiégett néhány helyen? Az erdő nyáron néha olyan kontasztos, hogy az emberi szem se tudja mindig/hirtelen feldolgozni. Nekem ebből sokkal inkább a rekkenő nyári hőség hangulata jön át, amit még az erdő mélyén is nehéz elviselni.
Nem sorolható be semmilyen kategóriába? Miért, kell?
Szerintem a kép egyetlen hibálya, hogy alul kevés. Kéne még valami, talán az, amit a gyerek néz.
2006.04.21 21:56:53
Namost félve és halkan: nudli. Kár, hogy nem szerkeszthetőek a hozzászólások, mert akkor 6-os betűmérettel írtam volna. Szóval ha beszélhetünk egyáltalán Timi-sztenderdről (ha van értelme...), akkor bizony ez szörnyen alatta van. A kompozíció alapötlete jó. Kb. ennyit lehet elmondani erről a képről. Szerintem.

És ha már átküzdöttem magam a talaj vs. csgy vitán: Balaton rulez. És csakazértis arra szavazok, akire akarok :D Ja, de csak az emberes Balaton rulez, mert akkor jó csak a kép, ha van rajta ember (ezt pl. Timi képei óta tudom, afféle megvilágosodás volt ez nekem.)
2006.04.22 06:49:30
Nem Balaton, Fertő tó.
2006.04.24 11:38:51
whitefulu, fizikus: lehet, mert sokat pofázom, mert igyekszem a pontosságra és a hihi, gyakran szószerinti "kimerítő" magyarázatra törekedni, ez az egész egyfajta verbális terrornak vagy ízlésdiktatúrának tűnhet, pedig nem. Nyilván, ha úgy érzem igazam van és érvelni is tudok a gondolatom mellett, igyekszem másokat is meggyőzni erről esetleg, de nem mindenárom. Tökre nem érdekel, ki, mit gondol erről a képről vagy másról, hogy sarkítsak, mindenkinek megvan az ízlésrendszere, szempontjai stb., például én a tajaléra lettem volna bővebben kíváncsi, de mindössze ennyi. Felőlem lehet nektek vagy akárkinek nudli a kép, igyekszem megérteni, miért, mert érdekes más szemmel nézni valamire. Felőlem csakazértis szavazhattok akár parkosra is, nem nagyon érdekel. Más: a nem "iskolás" nekem az, hogy nem az a görcsös, tankönyves szerkesztés, amit azért a legtöbb képen látok itt, akár Timi képein is, amit el is mondok mindig. Ennyi. Nekem ebben van valami jó, érdekes, bár nem tökéletes.