old school
Objektív: | EF 24-85/3,5-4,5 | Gépváz: | EOS 5D | Film: | CMOS-RAW |
---|---|---|---|---|---|
Érzékenység: | 400 | Expozíciós idõ: | 1/60 | Rekesz: | 11,0 |
Leírás: |
---|
2009.05.20 08:08:08
Hú, nagyon ott van, bandázsolt kormány, szakadt huzat, a nagy dudák magazin legrégebbi száma, papírtörlõ... Szinte érzem a szagot, ami a fülkében van.
2009.05.20 09:45:31
Jazusom! Robi! Nekem eszembe sem jutott ez a megkozelites! :))) De azert igazad van.
Karoly
Karoly
2009.05.20 11:02:47
Károly: nekem sem. De most hogy mondod, tényleg félreérthetõ az írásom... :-)
Érzem az orromban azt a tipikus IFA-szagot. Valahogy az olaj, por, cigifüst, meg még ki tudja, milyen szagok tipikus keveréke.
Érzem az orromban azt a tipikus IFA-szagot. Valahogy az olaj, por, cigifüst, meg még ki tudja, milyen szagok tipikus keveréke.
2009.05.20 11:11:44
Erre mar csak el kell meseljek egy tortenetet:
Ugy kb. tiz eve esett, hogy idos edesanyamat fuvaroztam Dunafoldvar fele, es az egyik szakaszon feltunoen sok teherauto alldogalt az ut menten egy-ket szaz meterenkent. Mondtam is anyamnak, hogy a lanyok munkaba alltak. Erre o fel volt haborodva, hogy dehogy is, meg hogy gondolom, es honnan tudom, es a tobbi.
Alig mentunk par szaz metert, amikor az egyik kamion szelvedo uvegen belulrol negy darab meztelen talpat lattunk... :)))
Karoly
Ugy kb. tiz eve esett, hogy idos edesanyamat fuvaroztam Dunafoldvar fele, es az egyik szakaszon feltunoen sok teherauto alldogalt az ut menten egy-ket szaz meterenkent. Mondtam is anyamnak, hogy a lanyok munkaba alltak. Erre o fel volt haborodva, hogy dehogy is, meg hogy gondolom, es honnan tudom, es a tobbi.
Alig mentunk par szaz metert, amikor az egyik kamion szelvedo uvegen belulrol negy darab meztelen talpat lattunk... :)))
Karoly
2009.05.20 11:41:00
Tokaj környéki cégnek dolgoztunk egy idõben, jártunk oda sokszor az év során, majd a szüretkor is menni kellett, felügyelni az éles mûködést. Feltûnt, hogy szüret idején hogy elõrajzottak a dolgozó lányok az út mentén. Mondták, hogy azért, mert ilyenkor az idénymunkások a napidíjat két részletben tudják le, az egyik részlet a kocsmában landol, míg a fennmaradó összeg a dolgozó lányoknál köt ki, így másnap tiszta lappal (üres zsebbel) mennek a jómunkásemberek a szüretre... :-)
2009.05.20 11:55:57
Errol megint egy tortenet jut eszembe (hadd oruljon Milan!) :)))
Eloljaroban tudni kell, hogy az irek rettenet nagy iszakosak, raadasul naluk divat az un. verseny ivaszat, amikor csak dontik magukba a whiskey-t, meg a sort, amig az nem "hat".
Naszoval, amikor Irorszagban jartunk, ott meseltek, hogy naluk hetente van fizetes, raadasul penteken, es ezzel a hetvege meg van mentve. (Szo szerint ideztem.)
Hogy aztan hetfon ures zsebbel mennek megint meloba, az nem erdekes. :)))
Egyebkent a fene a jo dolgukat! Azt a finom ir whiskey-t csak ugy a galler moge donteni szerintem fobenjaro bun!
Szerintem a vilag talan legjobb whiskey-je az ir Paddy. Sajnos nem nagyon lehet hozzajutni, nem exportaljak, en idonkent az interneten szoktam rendelni, aztan azt szopogatjuk otthon satoros unnepeken.
Karoly
Eloljaroban tudni kell, hogy az irek rettenet nagy iszakosak, raadasul naluk divat az un. verseny ivaszat, amikor csak dontik magukba a whiskey-t, meg a sort, amig az nem "hat".
Naszoval, amikor Irorszagban jartunk, ott meseltek, hogy naluk hetente van fizetes, raadasul penteken, es ezzel a hetvege meg van mentve. (Szo szerint ideztem.)
Hogy aztan hetfon ures zsebbel mennek megint meloba, az nem erdekes. :)))
Egyebkent a fene a jo dolgukat! Azt a finom ir whiskey-t csak ugy a galler moge donteni szerintem fobenjaro bun!
Szerintem a vilag talan legjobb whiskey-je az ir Paddy. Sajnos nem nagyon lehet hozzajutni, nem exportaljak, en idonkent az interneten szoktam rendelni, aztan azt szopogatjuk otthon satoros unnepeken.
Karoly
2009.05.20 14:55:50
A whiskyt alapvetoen nem szeretem, de ha mar "muszaj" valasztani, akkor valoban az ir whiskyre szavazok. A skot es az amcsi teljesen gaz szerintem. A whisky nagy hatranya szamomra a szoloszarmazekokkal szemben (bor, pezsgo, sherry, porto, konyak), hogy tulajdonkeppen natur szeszt izesitenek kulonbozo jobb-rosszabb hokuszpokusszal, nincsenek meg a termeszetes gyumolcsaromak. Jo tudom, vannak gabonaaromak, dehat az milyen mar?! :)
2009.05.20 15:23:52
Milan: egy apro tevedesben vagy. (En most az ir whiskey-rol beszelek.)
Az aromat a hordo adja.
Erdekes tortenete van ennek az ireknel. Mivel annak idejen az irek rettenet szegenyek voltak, a hordokat innen-onnan vasaroltak/kaptak (szinte ingyen), foleg mediterran videkekrol, ahol mar ki akartak selejtezni, mert eloregedtek. Ezek a hordok kulonfele mediterran (eros) borok tarolasara voltak eredetileg hasznalatosak (portoi, madeira, stb.). A vicc a dologban az, hogy pont ettol lett piszok jo az ir whiskey. Na meg persze a haromszori leparlastol, mert hisz a skotok ketszer parolnak, az amcsik csak egyszer (ezert olyan durva izu az amerikai whiskey), az irek haromszor.
Azota persze ennek a hordo beszallitosdinak hatalmas kultusza lett, vannak komoly mediterran pinceszetek, amelyek (azon kivul, hogy bort csinalnak) az ireknek szallitjak a hasznalt hordokat. Irorszagban aztan ezeket szetszedik, es ujbol hordokat keszitenek beloluk. Ez adja az ir whiskey aromajanak 90%-at.
Karoly
Az aromat a hordo adja.
Erdekes tortenete van ennek az ireknel. Mivel annak idejen az irek rettenet szegenyek voltak, a hordokat innen-onnan vasaroltak/kaptak (szinte ingyen), foleg mediterran videkekrol, ahol mar ki akartak selejtezni, mert eloregedtek. Ezek a hordok kulonfele mediterran (eros) borok tarolasara voltak eredetileg hasznalatosak (portoi, madeira, stb.). A vicc a dologban az, hogy pont ettol lett piszok jo az ir whiskey. Na meg persze a haromszori leparlastol, mert hisz a skotok ketszer parolnak, az amcsik csak egyszer (ezert olyan durva izu az amerikai whiskey), az irek haromszor.
Azota persze ennek a hordo beszallitosdinak hatalmas kultusza lett, vannak komoly mediterran pinceszetek, amelyek (azon kivul, hogy bort csinalnak) az ireknek szallitjak a hasznalt hordokat. Irorszagban aztan ezeket szetszedik, es ujbol hordokat keszitenek beloluk. Ez adja az ir whiskey aromajanak 90%-at.
Karoly
2009.05.20 15:43:57
Ismerem a hordo sztorit, erre irtam, hogy hokuszpokusz. Ami az alap "folyadek" aromajat illeti, az meg a gabona. Egyebkent a jobb belga sorfozdek is leselejtezett francia boroshordokat hasznalnak.
2009.05.20 15:48:30
Hat nem tom, azert abban a "hokuszpokuszban" van valami, amitol olyan qrva finom az ir whiskey. :)))
Ehhez foghato aromaja-zamata talan csak az eredeti, XO, vagy annal magasabb minosegu konyaknak van.
Karoly
Ehhez foghato aromaja-zamata talan csak az eredeti, XO, vagy annal magasabb minosegu konyaknak van.
Karoly
2009.05.21 10:13:31
Errõl nekem csak egy dolog jut eszembe: egyszer ittam olyan körtepálinkát...........
((Minden alkoholról ez az egy jut eszembe))
((Minden alkoholról ez az egy jut eszembe))
2009.05.21 21:39:23
Nem szeretem a tömény italokat.
Róbert: Nem IFA, hanem egy méginkább kihalófélben levõ állat: Prága. Teherautómércével kicsi és könnyû, döbbenetes terepjáróképességekkel. A szag valószínûleg felülmúlja a T. Képtár képzelõerejét, ugyanis a gép lajtoskocsi egy hulladéklerakón, ahol locsolnak vele a kiporzást megelõzendõ.
Róbert: Nem IFA, hanem egy méginkább kihalófélben levõ állat: Prága. Teherautómércével kicsi és könnyû, döbbenetes terepjáróképességekkel. A szag valószínûleg felülmúlja a T. Képtár képzelõerejét, ugyanis a gép lajtoskocsi egy hulladéklerakón, ahol locsolnak vele a kiporzást megelõzendõ.
2009.05.22 11:18:08
Jó, hogy nem IFA, az látszott a képen, de én IFA-szagnak hívom azt a tipikus szagot.
Mint ahogy a vonatkosz az vonatkosz. Mindegy, milyen vonaton utazol Magyarországon, a kezed vonatkoszos lesz. És a vonatkosznak mindig ugyanolyan, utánozhatatlan és összetéveszthetetlen a szaga.
Mint ahogy a vonatkosz az vonatkosz. Mindegy, milyen vonaton utazol Magyarországon, a kezed vonatkoszos lesz. És a vonatkosznak mindig ugyanolyan, utánozhatatlan és összetéveszthetetlen a szaga.
2009.05.22 13:48:45
Az IC-ken, és az új motorvonatokon kevésbé fordul elõ a vonatkosz szag. A hagyományos kocsikat ugyanis fém féktuskóval fékezik, amik a kerék futófelületére hatnak. Ezért minden fékezéskor finom fémpor keletkezik, ami bemegy az utasok közé, ráragad a ruhájukra, bõrükre, és a tüdejükbe. A modern kocsik tárcsafékesek, valamint a légkondicionáló miatt nyithatatlanok az ablakaik.
hiábavaló próbálkozás
1983
minden igyekezet ellenére
-
-
-
-
-
-
-
pánik
rendezettség
adrenalin
-
old school
a Szakértõ
-
-
-