Lángosos V.
Objektív: | Gépváz: | Canon PowerShot G9 | Film: | ||
---|---|---|---|---|---|
Érzékenység: | 80 | Expozíciós idõ: | 1/50 | Rekesz: | f/4.0 |
Leírás: | Hõszabályzós tûzhely. Ha a serpenyõt ráhúzzák a lyukra, kevesebb levegõt kap a tûz. Egyszerre két lángos fér a serpenyõbe, itt éppen megsült már az egyik és kivették. Egy lángos két lejbe került ami 125-130 Ft. |
---|
2009.10.14 10:39:21
Úgy készül a lángos, hogy a tésztába belebugyolálják a tölteléket, és együtt sütik, vagy utólag teszik rá feltétként a cuccot?
2009.10.14 11:43:53
Robi: Sodrófával kissé lelapítják a tésztát, ráteszik a brinzát -nyamm- (lekvárt) ahogy a másik képen látható, félbehajtják, kissé ismét lelapítják és megsütik.
2009.10.14 14:08:02
Kaffa, köszi.
Károly, megebédeltél már?
Itthon ki fogjuk próbálni, füstölt és trappista sajt keverékével. Ha megsavanyodik a tej, az asszonypajtás lángost varázsol belõle, nagyon tuti recept alapján. Ha a belsejében lesz a töltelék, legalább a gyerekek nem szórják az asztal alá a földre, mint a reszelt sajtot szokták...
Károly, megebédeltél már?
Itthon ki fogjuk próbálni, füstölt és trappista sajt keverékével. Ha megsavanyodik a tej, az asszonypajtás lángost varázsol belõle, nagyon tuti recept alapján. Ha a belsejében lesz a töltelék, legalább a gyerekek nem szórják az asztal alá a földre, mint a reszelt sajtot szokták...
2009.10.15 14:31:34
Robi, azt a tuti receptet megoszthatnád velünk, szerintem vagyunk páran, akik szivesen vennénk. :)
2009.10.15 23:43:50
A szomszéd nénitõl kaptuk. Így szól:
1 csomag élesztõt kevés tejjel és cukorral megfuttatunk. 1 kg sima lisztbe beletesszük, + 1 kávéskanál sót + 3 doboz kefírt (ehelyett szoktuk mi a savanyú tejet felhasználni) + 1 kefíres doboznyi meleg vizet. Bedagasztjuk, jól eldolgozzuk.
Folpackkal lefedve hûtõbe tesszük. Itt kel meg a duplájára. Felhasználás elõtt min. 8 órát álljon. Vizes kézzel ki kell venni egy darabot, szét kell húzogatni, és forró olajban ki kell sütni. A maradék tészta a hûtõben még két hétig eláll.
Mi arányosan kicsinyített adagot használunk, mert egy kiló lisztbõl egy hétig ehetné a família...
1 csomag élesztõt kevés tejjel és cukorral megfuttatunk. 1 kg sima lisztbe beletesszük, + 1 kávéskanál sót + 3 doboz kefírt (ehelyett szoktuk mi a savanyú tejet felhasználni) + 1 kefíres doboznyi meleg vizet. Bedagasztjuk, jól eldolgozzuk.
Folpackkal lefedve hûtõbe tesszük. Itt kel meg a duplájára. Felhasználás elõtt min. 8 órát álljon. Vizes kézzel ki kell venni egy darabot, szét kell húzogatni, és forró olajban ki kell sütni. A maradék tészta a hûtõben még két hétig eláll.
Mi arányosan kicsinyített adagot használunk, mert egy kiló lisztbõl egy hétig ehetné a família...
Lángosos V.
Lángosos IV.
Lángosos III.
Lángosos II.
Pádisi lakások III. (Lángosos)
Pádisi lakások II.
Pádisi lakások I.
vadorzós-cowboyos morcosmacko
-
Fiso
morcosmacko
Fiso, morcosmacko és a tehén
Köves-Körös III.
Köves-Körös I.
Pacsmag I.
Jel
András
-
-